Met Valentijns dag in het Freedom61 cafe

Een aantal jaren geleden heb ik in het Tabita familie centrum met een aantal tienermeiden mogen werken die nu 17,18 en 20 jaar oud zijn. Zij zijn sinds kort alle drie moeder van gezonde en blakende baby’s. We hebben een bijzondere ochtend achter de rug met hen waarin vele onderwerpen ter sprake zijn gekomen. Ze waren erg open en vertelden ook eerlijk over zaken waar zijn tegen aan lopen. We hebben kunnen luisteren, hen kunnen bemoedigen en ook in sommige situaties advies kunnen geven. Het plan is om 1x per zes weken tijd met deze jonge moeders door te brengen en hen ondersteuning te bieden waar nodig.

Eind februari zal ik deelnemen aan een voorbereidingsreis voor de te houden outreach welke in augustus in Daugavpils zal plaatsvinden.  (https://nl.wikipedia.org/wiki/Daugavpils). Tijdens de outreach zal ik de vrouwenbijeenkomst (mede)organiseren en ik ben blij dat Ilona weer aanwezig zal zijn met haar schilderijen. Er zijn nog een aantal andere activiteiten waar ik bij betrokken zal zijn, hierover later meer.

De afgelopen maand zijn er vier tieners uit Ogre overleden aan een overdosis drugs via e-sigaretten. Drie van hen zaten op dezelfde school, maar helaas is het nog niet mogelijk gebleken om te achterhalen waar de drugs vandaan komt. Ogre staat sowieso bekend als een stad met een groot drugsprobleem onder tieners, maar deze nieuwe drugs schijnt 10x!!!! sterker te zijn dan heroïne. Inmiddels heeft het al meerdere jonge levens geëist in Latvia.