Het jaar is goed begonnen en het is inmiddels al weer februari!
In januari ben ik twee weken in Nederland geweest waarvan de eerste week samen met Ineta. Wat een intensieve, maar ook mooie en boeiende tijd was het.

Op 10 januari had het Let’s go team weer een stamppotten buffet georganiseerd en deze keer was er een record aantal gasten. Tijdens deze avond heb ik via een power point presentatie iedereen door het jaar 2019 meegenomen en er waren vele positieve reacties, met name dat alle aspecten aan bod zijn gekomen! Het was een geslaagde avond, waarbij ook niet aan mijn verjaardag is voorbij gegaan.

Stamppotten buffet

Gedurende deze weken in Nederland diverse mensen ontmoet, meegedraaid met een kids middag in Gouda en diverse kerkelijke activiteiten bijgewoond. Altijd weer een verrassing hoe deze weken ingevuld worden, terwijl ik meestal met een vrij lege agenda naar Nederland kom.

Op de terugweg had het vliegtuig meer dan zeven uur vertraging 🙁 , maar deze tijd vloog voorbij. Met een aantal vrouwen uit Belarus, Letland en Rusland ontstond er leuk contact en er is veel gepraat en gelachen. Ook heb ik voor een van hen mogen bidden voor genezing van rugpijn en problemen met haar knie. We kregen een voucher voor eten en drinken en terwijl ik op hun verzoek aan het vertellen was waarom ik in Letland woon, hebben we de final call gemist. Op het moment dat ik ging checken was er al niemand meer bij de gate en hebben we moeten hollen om het vliegtuig nog te kunnen halen 🙂

Na terugkomst weer aan de slag gegaan bij Freedom 61. Ik voel mij hier als een vis in het water en er is veel gebeurd de afgelopen weken. We hebben veel gesprekken gehad en voor diverse vrouwen mogen bidden. Het is en blijft bijzonder om God aan het werk te zien in hun levens. Er is een Amerikaanse voor een week geweest die haar ervaringen met ons heeft gedeeld, zij bezoekt met name vrouwen die in stripclubs werken. Erg boeiend om van elkaar te mogen leren en elkaar te kunnen bemoedigen.
Over anderhalve week staat er een gesprek gepland met de leider van Freedom 61 om met elkaar van gedachten te wisselen over hoe ik eventueel meer ingezet zou kunnen worden bij deze ministry.

Een van de vrouwen die ik tijdens de vertraging op het vliegveld heb ontmoet heeft mij benaderd en wilde mij graag zien en spreken. Wij hebben nu al twee keer in Riga met elkaar afgesproken en al wat uurtjes met elkaar doorgebracht. Haar leven gaat niet altijd over rozen en ze staat nu voor een operatie voor het verwijderen van een tumor in haar voet. Ik heb haar kunnen bemoedigen en voor haar mogen bidden. Over twee weken hopen we elkaar weer te zien.

Ook zijn er al weer diverse andere gesprekken geweest en heb ik gisteren, samen met een vriendin, een vrouw in het ziekenhuis mogen bezoeken. Zij is geopereerd aan darmkanker en start eind deze maand met chemokuren voor haar lever. Een jonge moeder met drie kleine kinderen, maar een vrouw die hoop heeft dat ze hier door heen komt! Zodra zij weer thuis is zal ik haar opnieuw bezoeken.

En tot slot nieuws over het appartement waar ik woon. Geheel onverwachts kreeg ik op 3 januari te horen dat de eigenaars eraan dachten het voor de zomer te willen verkopen. Voordat ik het wist was het al verkocht, dit bericht kreeg ik tijdens mijn tijd in Nederland. Help!!! Ja, inderdaad heel even help, maar ik heb zo Gods vrede mogen ervaren! Ik heb al kennis gemaakt met de nieuwe eigenaar en er is een contract opgesteld welke wij een dezer dagen zullen ondertekenen. Ik kan hier dus gelukkig nog blijven wonen!

Teruglezend realiseer ik mij weer hoe God in control is en hoe dankbaar ik ben voor alles wat er in deze afgelopen periode al weer is gebeurd. Ben zo benieuwd wat er verder allemaal op mijn pad komt en ik blijf vertrouwen op Hem in en met alles wat ik doe.