Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, hond en binnen

Op deze foto zien jullie Mara uit Smiltene. Een vrouw die het niet makkelijk heeft gehad in haar leven, maar die dankzij haar rotsvaste vertrouwen in God altijd bleef doorgaan.
Mara is na een ziekbed donderdag 8 juli jl. Thuisgehaald door de hemelse Vader en op woensdag 14 juli hebben we voorgoed afscheid van haar genomen!

De reden dat ik dit met jullie deel is omdat zij voor mij van speciale betekenis is geweest.
Ik heb haar voor het eerst ontmoet tijdens een conferentie in Nederland waarbij naast Nederlanders ook Engelsen en letten waren. Bij het vertrek van de Letten viel zij mij huilend om mijn nek. Mara vroeg: “Wil je naar ons toekomen? Kom alsjeblieft naar Smiltene”. De reden dat dit speciaal was is omdat ik op zoek was naar de plek waar God mij voor een half jaar wilde gebruiken. Dit bleek het antwoord van God te zijn naar aanleiding van een woord dat iemand voor mij had tijdens een bidstond van de kerk.
Hoe bijzonder is het dat Mara, zonder dat zij het zelf wist, mij het antwoord van God mocht geven!

Tijdens mijn eerste bezoek aan Letland was ik ook welkom bij Mara en haar gezin. Wat een gastvrijheid, nooit eerder zo’n warm welkom meegemaakt! Ze leefde in een oude boerderij, geen toilet binnen maar buiten, geen douche en geen stromend water. Maar wat was zij rijk! Haar rijkdom waren haar kinderen, haar tuin, haar geloof.

Als ik gasten vanuit Nederland had werden we altijd uitgenodigd om bij Mara langs te komen en diversen kennen haar dus vanuit de kerk in Smiltene of zelfs van een bezoek bij haar thuis.

Mara lag sinds 27 juni in het ziekenhuis.
Op woensdag 7 juli jl. hebben Linda en haar broer hun moeder naar huis gehaald om in haar vertrouwde omgeving te kunnen sterven.
Die middag was ik in Smiltene en heb ik afscheid mogen nemen van Mara, niet wetende dat zij de volgende morgen al zou overlijden………

Mara, een vrouw die altijd bezig was en altijd oog had voor anderen.
Mara, een vrouw die niet altijd door iedereen werd begrepen.
Mara, een vrouw wiens naam bitter, zee en verdriet betekende.
Mara, een vrouw bruisend van leven en een echter gebedsstrijder.

Mara, dank je wel voor wie je was en eens zullen wij elkaar weer zien!