Zoals al diverse malen is geschreven heeft de gemeente een huis aangeboden aan Hope for Life. Wat een euforie, maar na een aantal bezichtigingen, gesprekken, begrotingen, hebben we met elkaar de conclusie moeten maken dat het niet het geschikte pand is. Het was een mooie locatie en er was zeker iets te maken van het huis. Echter, gezien de slechte fundering, de vele herstelwerkzaamheden incl. uitbouw en de (geringe) kans op overstroming van de rivier was het de enige juiste keus.

Nu dus weer verder op zoek. Het blijkt steeds weer dat de betaalbare huizen een grote en dure renovatie nodig hebben en de goede huizen zijn onbetaalbaar. We kijken ook naar huizen die te huur zijn voor langere tijd, maar momenteel is er nauwelijks iets op de markt.

Onlangs ben ik naar een Social Care Center in Riga geweest. Een paar jaar geleden is dit huis, waar gehandicapte kinderen wonen, in opspraak geweest vanwege wanbeleid en heeft de deuren moeten sluiten. Nu is er een nieuwe directie en een nieuw beleid. Sinds dit jaar zijn er twee projecten gestart: op het terrein zijn twee flats waar in ieder een zorgmoeder met een aantal kinderen wonen. Ook hebben ze iedere maand een open event waar een ieder welkom is om kennis te maken met de kinderen. Momenteel ben ik in gesprek om te onderzoeken of ik als vrijwilliger mee zou kunnen helpen tijdens speciale uitjes waarbij ze extra handen kunnen gebruiken.