Ilona en Bosse

Wat hebben we een geweldige tijd met elkaar gehad! Ilona, Bosse en Arta hebben bij mij in Ogre gelogeerd. We hebben met elkaar bijgepraat, met elkaar gebeden en vooral enorm genoten van de avonden die Ilona en Arta verzorgden in Ogre. Beide avonden werden de mensen geraakt door de herkenbaarheid, het kwetsbare, eerlijke en open verhaal dat Ilona deelde door middel van haar schilderijen. Arta nam ons tussendoor mee in worship. Bosse was er vooral om naast hand en spandiensten ook met mensen in gesprek te gaan. Dit was ook mijn aandeel en ik heb voor diverse vrouwen mogen bidden en hen kunnen bemoedigen.

Na Ogre zijn Ilona en Bosse nog naar diverse andere plaatsen geweest en ik ben ook in Sloka, Jelgava en Riga geweest. Veel nieuwe mensen ontmoet en daarnaast ook enkele oude bekenden.
Wat mij enorm raakte, iedere keer opnieuw, is hoe God het talent dat Hij Ilona heeft gegeven gebruikt om mensen te bereiken. Door de schilderijen heen vertelt zij over haar leven en haar reis met God. Zo’n grote getuigenis over hoop en genezing!

Het was een enorme drukke en vermoeiende periode voor Ilona en Bosse, maar wat kunnen zij terug kijken op een bijzondere en waardevolle tijd in Letland. Zij zijn samen ook een voorbeeld voor een ieder die zij ontmoeten en dat was ook deze keer weer herkenbaar.

Voor mij was het een tijd van ontmoeting, bezinning en ik ben blij met ieder gesprek dat ik heb gehad en met ieder gebed dat ik heb mogen bidden! Met een aantal vrouwen die ik heb ontmoet heb ik nog contact en ik ben dankbaar dat ik er voor hen kan zijn!