forest-park-walk-trail-21423 1 1

In deze tijd van onzekerheid over de toekomst is het goed om even stil te staan bij alles wat er gebeurt is de afgelopen weken.

Nadat allereerst het 17 jarig meisje niet bij ons kwam wonen is het met  het 13-jarig meisje ook anders verlopen dan verwacht. Zij en haar broer willen bij elkaar blijven en sinds een paar weken wonen zij nu in het crisiscentrum in Smiltene. Natuurlijk had ik hen graag een plek geboden, maar Hope for Life is voor jonge vrouwen, dus heb ik helaas anders moeten besluiten. Ik kan alleen maar hopen dat zij snel bij een goed gezin terecht kunnen!

In de afgelopen weken ben ik voor drie verschillende vrouwen meetings uitgenodigd. Twee daarvan waren in Stockholm waar Marina en ik voor een week bij vrienden op bezoek waren. Heel bijzonder om vrouwen uit zowel Oekraine, Estland, Letland, Litouwen en Zweden te mogen ontmoeten en hen te mogen bemoedigen. Vorige week was ik uitgenodigd bij een mamsgroep in Ogre en heb hier mogen delen over mijn avontuur met God en hoe Zijn stem te verstaan. Bij alle meetings werd ik warm onthaald en ik blijf het bijzonder vinden hoe open de meeste vrouwen zijn die ik voor het eerst ontmoet. Een luisterend oor, een omhelzing, begrip en support zijn belangrijk voor een ieder, dat blijkt keer op keer!

De komende periode zal ik mij vooral focussen op het netwerken en bouwen van relaties in en rond Riga. Het is wel duidelijk dat de focus op deze omgeving ligt, dit mede ook door de werkgelegenheid en het scholingsaanbod. Er zijn onverwachts een paar nieuwe contacten ontstaan waar ik verder mee aan de slag zal gaan. Ik geloof dat op niet al te lange termijn duidelijk zal zijn naar welke plaats we hopen te verhuizen!