De zomer is echt een zomer: al weken temperaturen van boven de 26 graden en inmiddels de 2e hittegolf! Het is veel te warm om overdag iets te doen, zelfs om 07.30 in de tuin werken is geen feestje momenteel. Het houdt dus op bij het water geven en met de katten in de tuin wandelen 🙂

Met een ex-collega van het vrijwilligers team van Freedom61, inmiddels een vriendin, heb ik regelmatig contact en zij is eind juni voor een paar dagen geweest. Het was fijn om elkaar te zien en samen tijd door te brengen. Zij houdt erg van tuinieren en heeft een groot stuk van de tuin onder handen genomen. Ze hoopt in juli/augustus weer te komen en afhankelijk van het weer en de tijd gaat ze vast weer aan de slag in de tuin.

De tiener die in de herfst de bladeren harkt en in de winter sneeuw veegt, is nu ook behulpzaam in de tuin met grasmaaien en onkruid verwijderen. Zijn Engels wordt steeds beter en ook leert hij steeds nieuwe recepten. Het laatste recept dat ik hem geleerd heb was broccolisoep en hij maakt het nu iedere week bij hem thuis.

De werkzaamheden rondom aanleggen en aansluiten gasleiding zijn afgerond, op 30 juni is het officieel aangesloten
Inmiddels is duidelijk dat de prijs van elektra met zo’n 40% verhoogd zal worden en ook de gasprijs gaat behoorlijk omhoog met ingang van 1 juli. Ben benieuwd hoe het totaalplaatje er straks uit zal zien, maar ben wel echt blij dat het gebruik van het pellet systeem straks tot het verleden hoort.

Op 4 juli hebben we met het team van Freedom61 Amerika’s Independence day gevierd. Een warme, zonnige dag, een heerlijke picknick, goede gesprekken en elkaar na lange tijd weer face to face ontmoetten maakte dat het een geslaagde dag was!